top of page

Help onze vrienden van de vakschool Nazareth in Burkina faso!

In het project waar wij in investeren wordt jongeren beroepsonderwijs aangeboden door partnerorganisatie AEAD in Burkina Faso. De jongeren ontvangen de mogelijkheid om op een vakschool zich te specialiseren in een vak, zodat kans op betaald werk groter wordt.


De vakschool, vakschool Nazareth, staat in de stad Ouahigouya. een stad in het noorden van Burkina Faso. De stad is groot voor Burkinese begrippen, met ruim 100,000 inwoners.  De doelgroep van AEAD voor het vakonderwijsprogramma bestaat uit basisschoolverlaters, kinderen die gestopt zijn met school en andere werkloze en kwetsbare jongeren. Schoolverlaters zijn een groot probleem in Burkina Faso. Op de vakschool nemen zo’n 150 studenten deel aan het onderwijs en worden er ongeveer 300 studenten begeleid naar werk.
In het onderwijs wordt gebruik gemaakt van de door de overheid voorgeschreven curricula, waarbij extra nadruk wordt gelegd op praktische vaardigheden, stageperiodes en arbeidsbemiddeling voor afgestudeerden. Hoofddoelstelling van het project is de verbetering van de opleidingsmogelijkheden en te helpen bij de inzetbaarheid van jongeren op de arbeidsmarkt. Het landelijke slagingspercentage ligt op 30 tot 40 procent, AEAD zet in op een percentage van 70 procent of hoger.
Als RegioOndernemers vinden we het belangrijk dat onze steun goed besteed wordt. Naast het onderwijs vindt ook arbeidsbemiddeling plaats, om jongeren effectief naar werk te begeleiden. Een nauwe samenwerking die ervoor zorgt dat het niet bij diploma’s blijft, maar deze omzet in werk en daarmee betere leefomstandigheden. Een mooi doel om in te investeren!

Hoe u kunt steunen

persoonlijk

U kunt contact op nemen met 1 van de vrienden of leden die u wellicht kent. Vraag hem of haar wat u kunt betekenen.

U kunt uiteraard ook lid of vriend van de RO Midden Holland worden door middel van een bezoek aan 1 van onze bijeenkomsten.

Stuur een

EMAIL

U kunt ons een mail sturen en wij nemen dan contact met u op.

ONLINE

bottom of page